login

Nieuws uit groep 2 juli 2017

Nieuws uit groep 2 juli 2017

 

Wij werken in onze groep over het thema zomer. Vragen die aan de orde komen zijn : Wat hoort bij de zomer? Wat doe je inde zomer? Hoe ziet de natuur eruit in de zomer? De woordenschat van de kinderen wordt uitgebreid met woorden als: vakantie –  warm – zomerkleren – steekmuggen – tropenrooster – strand – reizen – reisbureau – landen – wegenkaart – tomtom – hotel – paspoort – camping –  enzovoort. Er zijn veel boeken in de bibliotheek over de zomer enkele titels zijn :            

1. Mijn leuke reis rond de wereld van Richard Scarry            

2. We zijn er bijna van Carry Slee            

3. Super zomer van Vivian den Hollander            

4. Kaatje in de zomer van Liesbeth Siegers Buiten op het plein bouwen we tenten met kleden en stokken.

De volgende begrippen komen hierbij aan bod : hoog ,laag , groot , klein ,voorin , achterin. Wie past er allemaal in de tent? Als je met z’n vieren in een tent kampeert hoeveel spullen heb je dan van alles nodig? Een leuk kringspelletje dat we hebben gespeeld is : Ik ga op reis en neem mee ….. De leerkracht zegt : Ik ga op reis en neem mee een koffer daarna krijgt een kind de beurt en zegt : Ik ga op reis en neem mee een koffer en een tanden borstel. Hoe meer kinderen een beurt krijgen hoe langer de rij om te onthouden. Wat neem je mee als je naar een warm land gaat of naar een koud land.  Op maandagmiddag komt juf Corien muziekles geven ze heeft ons een zomerliedje aangeleerd n.l. Ik ga op reis naar een heel ver land. Bewegen en muziek horen bij elkaar. We hebben dit jaar wel een heel muzikale kleutergroep we zingen dan ook heel veel in de klas en ten aan zien van de zomer liedjes aan geleerd met de volgende titels : Ga je mee ga je mee , De wielen van de bus gaan rond en rond , Helikopter , helikopter enz. enz . In de zomer gaan veel mensen op vakantie. Niet iedereen blijft in Nederland er gaan ook mensen naar het buitenland. Op het Digibord maken we o.a. kennis met andere landen. Hoe zien die landen eruit en wat eten ze daar zijn onderwerpen die we tijdens kringgesprekken bespreken. Zo werken we met dit thema naar het einde van het schooljaar toe.

 

Voor de meeste kinderen uit onze groep betekent deze tijd ook afscheid nemen van de kleuterperiode. Ze beginnen na de zomervakantie aan een nieuwe fase in hun leven. We wensen ze allemaal een leerzame maar bovenal een fijne tijd toe in groep 3. U als ouders van onze groep willen we graag bedanken voor de fijne samenwerking tijdens het afgelopen schooljaar. We wensen u en uw kinderen een zonnige zomer vakantie toe. 

 

Hartelijke Groeten,

Juf Fenneke en juf Ineke